Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowe warzywka z koperkowym sosem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mrożone warzywa 45 dag marchew, brokuł, kalafior
mrożone różyczki brokuła 25 dag
masło 1 łyżka
mąka pszenna 1 łyżka
śmietana 18 proc 50 ml
mleko
koperek 2 pęczki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowe warzywka z koperkowym sosem

W gotowej mieszance mrożonych warzyw mało jest różyczek brokuła, dlatego dorzuciłam go więcej. Wszystkie warzywa gotujemy razem na parze około 12 minut. Masło rozpuszczamy, dodajemy mąkę. Dokładnie mieszamy, wlewamy śmietanę i tyle mleka, aby powstał nam średnio gęsty sos. Dorzucamy drobno posiekany koperek. Doprawiamy solą i pieprzem. Sosem polewamy ugotowane warzywa. Podajemy na ciepło lub na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 03.05.2012 17:01
na pewno są pyszne! sos super :)
Sroczka 17.03.2012 10:31
Zdrowe i bardzo smaczne.
pacpaw 10.03.2012 18:52
lubię smak koperku. Niedawno robiłem puree koperkowe, czas na sos!
ronald88 10.03.2012 09:31
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak