Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wg Ilony

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka 1 kg
woda 400 ml
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
mąka 2 łyżki
chrzan tarty 2 łyżki
śmietana 1 łyżka
sól do smaku
smalec 1 łyżeczka
cebula 1 sztuka
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wg Ilony

Kroki postępowania

1
Mięso po umyciu osuszamy. Następnie kroimy w kostkę. Podsmażamy na smalcu.
Krok 1 - Gulasz wg Ilony foto
2
Wodę zagotowujemy w garnku wraz z pokrojoną marchewką i pietruszką. Podsmażone mięso przekładamy do garnka z wodą. Dodajemy przyprawy( liść laurowy, ziele angielskie, pieprz ziarnisty). Cebulę siekamy w kosteczkę i delikatnie podsmażamy. Dodajemy go gotującego się mięsa.
Krok 2 - Gulasz wg Ilony foto
3
Gulasz gotujemy, pod koniec gotowania zaprawiamy mąką, śmietaną i tartym chrzanem. Dodajemy kostkę bulionową. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy odrobinę majeranku.
Krok 3 - Gulasz wg Ilony foto
4
Smacznego :)
Krok 4 - Gulasz wg Ilony foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 19.08.2012 09:21
Pyszny obiadek
Iwusia 30.03.2012 23:11
zapowiada się bardzo smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak