Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek ''1''

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół drobiowy 1 i 1/2 litra
zakwas na żurek 1/2 litra (własnego wyrobu)
wędlina 20 dkg
cebula 1 szt
ziele angielskie 2 kulki
sól do smaku
czosnek 1 ząbek
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
ziemniaki 70 dkg
Liść laurowy suszony Prymat 1 listek

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek ''1''

Ziemniaki , cebulę obrać i pokroić w kosteczkę.Do gotującego wywaru dodać ziemniaki z cebulą ,liść laurowy i ziele angielskie.Wędlinę pokroić i podsmażyć dodać do wywaru.Gotować do miękkości ziemniaków . Na koniec doprawić solą ,świeżo zmielonym pieprzem,roztartym majerankiem. Ząbek czosnku obrać i naciąć na krzyż ,dodać do zupy.Na koniec wlewamy zakwas i gotujemy na małym ogniu ok. 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 07.09.2013 16:13
uwielbiam go z dużą ilością majeranku
Jodaj 03.09.2012 08:17
pyszny :)
PaniMISIOWA 01.07.2012 12:09
ulubiona zupka mojego męża
Justyna Jussstiii 03.04.2012 10:49
super
smakowita 09.03.2012 21:54
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak