Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przecier ogórkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 1 kg
sól 1 łyżka
Gorczyca biała cała Prymat 2 łyżeczki
czosnek 7 ząbków
korzeń chrzanu 4 kawałki

Przepis i sposób przygotowania na: Przecier ogórkowy

ogórki myjemy, odciąć końcówki, następnie ogórki zetrzeć na tarce jarzynowej, osolić ,zamieszać i odstawić aż puszczą sok ( do 2 godzin). do każdego słoika włożyć kawałek chrzanu,dwa ząbki czosnku i 1/2 łyżeczki gorczycy, następnie nałożyć masę z utartych ogórków.
Słoiki zakręcić, postawić w ciepłym miejscu na kilka dni.W tym czasie ze słoików może sączyć się płyn, należy je wytrzeć . po kilku dniach słoiki przestawić w ciemne miejsce. nie trzeba wekować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak