Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panga w panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

panga 1 kg
mąka 30 g
jajko 3 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 50 g
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1/2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Panga w panierce

rybę rozmrozić, nadmiar wody odsączyć za pomocą papierowego ręcznika, następnie rybę pokroić na części.
każdy kawałek ryby posypać przyprawą do ryb, odstawić na 10-15 min.następnie każdy kawałek ryby obtoczyć w mące, zanurzyć w roztrzepanym jajku i obtoczyć w bułce tartej, smażyć na oleju na złoty kolor z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak