Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jedwabiste tiramisu

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mascarpone
kakao
jajko
cukier
kawa
alkohol

Przepis i sposób przygotowania na: Jedwabiste tiramisu

3 żółtka należy utrzeć z 10 dag cukru i 500 g serka mascarpone. Białka z 3 jajek ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do masy delikatnie, ale całkowicie łącząc składniki. Biszkopty maczamy w 200 ml espresso z alkoholem (dowolnym) i układamy w naczyniu w 2 warstwach. Na każdą warstwę biszkoptów wykładamy białą masę. Po wierzchu posypujemy kakao i odstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny. Pyszności!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

daria2911 26.03.2012 12:13
uwielbiam tiramisu
Kas2 09.03.2012 20:44
ale kuszące zdjęcie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak