Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet z cebulką pod serową pierzynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko
cebula
ser żółty

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet z cebulką pod serową pierzynką

Do kubeczka wbiłam 2 jajka, dodałam 1/4 drobno posiekanej cebuli, sól i wymieszałam. Wlałam jajeczną masę na gorącą patelnię i smażyłam na małym ogniu pod przykryciem. Kiedy wierzch był bardziej ścięty niż "półpłynny" położyłam na wierzch 3 plasterki żółtego sera, przykryłam i smażyłam, aż ser był ciągnący i gorący.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kamila/kami007 10.03.2012 14:36
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak