Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto czekoladowe z brzoskwinią

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko
cukier
mąka
kakao
proszek do pieczenia
margaryna
aromat waniliowy
brzoskwinie w puszce

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto czekoladowe z brzoskwinią

3 duże jajka zmiksowałam ze szklanką cukru na puszystą masę. Przesiałam 1 szklankę mąki pszennej, 1/3 szklanki mąki tortowej, 2 łyżki kakao i 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Dodałam do masy mąkę, kakao, proszek do pieczenia, 3/4 gorącej margaryny, zapach wanilinowy i dokaładnie wymieszałam łyżką. Do gotowej masy dodałam pokrojone w kostkę połówki brzoskwiń. Formę wysmarowałam margaryną, obsypałam bułką tartą i wlałam ciasto. Piekłam 35 minut w 180 stopniach z termoobiegiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolanta19 10.03.2012 16:10
mniam
Justyna Jussstiii 10.03.2012 13:41
super
foczka-ks 09.03.2012 21:37
szybko i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak