Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielone risotto

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 200 g
ryż 100 g
cebula 1 szt.
wino białe wytrawne 1/2 szklanki
groszek zielony 3/4 szklnaki
brokuły 100 g
śmietana 5 łyżek
olej do smażenia
bulion warzywny 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: Zielone risotto

Filet z kurczaka kroimy w kostkę, lekko podsmażamy na patelni, dodajemy do niego pokrojoną w kostkę cebulę. Po chwili wrzucamy ryż i chwilę go podsmażamy. Dolewamy wino i w ciągu gotowania podlewamy ryż bulionem. Gdy ryż zacznie się kleić dodajemy groszek i brokuły. Gotujemy do miękkości ryżu. Gdy ryż jest już miękki dodajemy śmietanę i wszystko razem mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 26.02.2014 22:39
nawet wydaje się smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak