Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki w winie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twardych gruszek 6 sztuk
cukier 0,5 szklanki
półwytrawnego czerwonego wina 1 butelka
cynamon 2 laski
wanilia 1 laska
Goździki całe Prymat
ziarna pieprzu 1 lyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki w winie

1. Laskę wanilii głęboko naciąć wzdłuż. Wino zagotować z cynamonem, wanilia, pieprzem i goździkami. Gotować na małym ogniu 5 minut do zawrzenia. Gruszki obrać, zachować ogonki. Włożyć je do wina z przyprawami i gotować na najmniejszym ogniu 20 minut.
2. Gruszki wyjąć, ułożyć w salaterce, zalać je winem. Wystudzić, wstawić na godzinę do lodówki.

Czas przygotowania: 40 minut
Czas chłodzenia: 60 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak