Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z serc drobiowych

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serca drobiowe 1 kg
cebula 1 szt
kostka pieczeniowa 2 szt
sół i chilli do smaku
skrobia kukurydziana 1 łyżeczka
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z serc drobiowych

Kroki postępowania

1
Serca drobiowe odmoczyć w zimnej wodzie, usunąć wszelkie zanieczyszczenia w postaci krwi i ugotować je w wodzie prawie do miękkości. Następnie je przestudzić, wyciąć żyły i kanaliki, a resztę pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w kostkę, wrzucić na patelnię z łyżką oleju i lekko ją poddusić.
Krok 1 - Gulasz z serc drobiowych foto
2
Wsypać do cebuli ugotowane i pokrojone w plasterki serca i razem przesmażyć, doprawiając je delikatnie solą i chilli.
Krok 2 - Gulasz z serc drobiowych foto
3
Dodać kostki pieczeniowe, wymieszać, podlać wrzącą wodą i dusić do miękkości. W razie potrzeby uzupełniać wrzącą wodą. Zagęścić skrobią wymieszaną w małej ilości wody i jeszcze chwilkę gotować aż sos zgęstnieje.
Krok 3 - Gulasz z serc drobiowych foto
4
Podajemy z ugotowaną na sypko kaszą jęczmienną i buraczkami.
Krok 4 - Gulasz z serc drobiowych foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 09.03.2012 16:57
wygląda świetnie! na pewno pysznie smakuje :)
Mysiunia 09.03.2012 16:57
wygląda świetnie! na pewno pysznie smakuje :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak