Marchewka na parze

Marchewka na parze

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka mała

    1/2 kg
  • masło

    1 łyżka
  • bułka tarta

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • ocet 10 %

    kilka kropli
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchewkę obrać i dokładnie umyć. Gotować na parze do miękkości, w między czasie zrumienić masło,dodać do niego bułkę tartą i przyprawić solą i octem. Miękkie marchewki przełożyć do miski, polać masłem z bułką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat