Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kompot truskawkowo- porzeczkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki 500 g
czrane porzeczki 3 garscie
woda 2 l
cukier 3 lyzki

Przepis i sposób przygotowania na: kompot truskawkowo- porzeczkowy

Mrożone truskawki i czarne porzeczki zalewamy zimną wodą. Gotujemy, aż komopt nam się ladnie zabarwi, a owoce będą miękkie około 15 minut. Następnie dodajemy cukier i mieszamy. Kompot odtsawiamy do ostygnięcie i przelewamy w duży dzbanek tak by każdy mógł sobie nalać do szklaneczki, albo od razu lejemy do szklanek. Idelanie smakuje latem do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 01.08.2014 08:53
Domowy najlepszy :-)
Margo1 17.07.2013 11:51
lubię taki
Anna152 13.01.2013 14:50
pyszny
agabi
agabi 09.03.2012 15:12
taki domowy jest najlepszy:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak