Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapuśniak na różnych mięsach

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
kość wołowa 1
udko indycze 1
wieprzowina 300 g
ziele angielskie 4
Liść laurowy suszony Prymat 4
kminek 1
pieprz 1

Przepis i sposób przygotowania na: kapuśniak na różnych mięsach

Najlepszy kapuśniak jest zrobiony na kilku rodzajach mięsach. Mięso myjemy i zalewamy wodą, gotujemy ok 30 minut. kolejno dodajemy kapustę kiszoną, im kwaśniejsza tym lepsza będzie zupka. Następnie dodajemy obraną, pokrojoną włoszczyznę oraz pieprz, ziele angielskie, liście laurowe oraz kminek. Gotujemy ok 2 godzin. Kapuśniak najlepszy jest na drugi dzień. Polecam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 17.07.2013 11:52
Lubię taki kapuśniaczek
ttrytka 09.03.2012 21:54
szybko i smacznie
Katarzyna59 09.03.2012 15:54
Lubię kapuśniak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak