Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

smażone prażoki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 700 g
słonina 200 g
mąka 3 lyzki

Przepis i sposób przygotowania na: smażone prażoki

Ziemniaki obieramy ze skórek i gotujemy w osolonej wodzie. Kolejno gdy nam się ugotują, odlewamy wodę, zostawiając ok 1-2 cm wody na dnie w garnku wraz z ziemniakami. Póki są jeszcze gorące rozbijamy tłuczkeim, dodajemy mąki i ubijamy dalej. Na patelni roztapiamy słoninkę pokrojoną w kostkę. Łyżką nakłdamay na patelnie ziemniaki, tworząc kulki i podsmażamy, polewamy smalcem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 17.07.2013 11:53
Nie napisałaś jaka mąka. Ma to znaczenie bo gdy damy zwykłą mąkę to nie beda się kleić , a ja daje ziemniaczaną to bez problemu się kleją
Magda60 09.03.2012 21:57
ciekawie
Magda60 09.03.2012 21:57
ciekawie
ttrytka 09.03.2012 21:54
szybko i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak