Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z Boczkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 12 szt
mleko 1/2 szklanki
sól do smaku
natka pietruszki 1/2 pęczka
boczek 150 chudy

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z Boczkiem

Boczek pokroić na małe kawałeczki i podsmażyć na rumiano. Jajka wbić do misy, dodać mleko i rozmącić dokładnie widelcem lub trzepaczką .Wlać na patelnię do boczku i posolić do smaku . Smażyć tak długo ,aż jajka się całkowicie zetną . Na koniec posypać posiekaną natką pietruszki .Można podać z pieczywem lub z tłuczonymi ziemniakami i do tego mizeria z ogórków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 20.10.2012 22:16
jak ja dawno nie jadłam takiej jajecznicy
PaniMISIOWA 19.06.2012 20:58
super na śniadanko w weekend
Adamorek 30.05.2012 10:15
smakowita
ttrytka 09.03.2012 21:54
smakowicie wygląda
smakowita 09.03.2012 17:10
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak