Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety pieczarkowo- grzybowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
mleko 2,5 szklanki
jaja 4 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 szklanki
pieczarki 75 dag
grzyby suszone 2 garści
cebula 2 szt
masło kilka łyżek
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety pieczarkowo- grzybowe

Z maki, mleka, 2 jajek i szczypty soli zrobić ciasto naleśnikowe.
Ciasto wlewać porcjami na patelnię i smażyć z obu stron złote naleśniki- odstawić do wystygnięcia.
Suszone grzyby wcześniej namoczyć- odcisnąć- poszatkować.
Na rozgrzanym maśle usmażyć posiekaną cebulę, pieczarki i grzyby- przyprawić do smaku.
Masę grzybową nakładać na naleśniki- zwijać- obtaczac w roztrzepanym jajku i bułce tartej- smażyc na złoty kolor na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 19.11.2012 09:07
też takie robię
gusia1000 07.08.2012 19:53
Robię też takie.
Pani Domu 01.07.2012 07:47
pyszne krokiety
Wacław 27.06.2012 16:05
bardzo dobre ,mniam !
ziutula
ziutula 24.06.2012 22:38
dla mnie z barszczem- super jedzonko..
Elżbieta17 08.06.2012 16:18
świetne:)
Anna152 12.05.2012 16:34
super
Mariusz10 27.04.2012 22:44
pyszne
Renata22 25.04.2012 19:31
aż robię się głodna
karolina1869 06.04.2012 20:06
lubię
Natalia40 10.03.2012 16:10
extra
jeta72 09.03.2012 18:49
moje ulubione!!!
Mati13 09.03.2012 14:38
świetne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak