Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
wieprzowina 0,5 kg
wędzony boczek 10 dag
kiełbasa 20 dag
cebule 2 szt
ziele angielskie
sól
pieprz
przecier pomidorowy

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos

Kapustę kiszoną przekroić kilka razy, zalać wodą i podgotować w odkrytym garnku. Obraną cebulę poszatkować, ugotować, dodać do kapusty kiszonej. Mięso pokroić na małe kawałki, smażyć na tłuszczu, gdy kapusta na pół ugotowana wrzucić mięso wraz z tłuszczem, dodać listek bobkowy, ziele angielskie, powoli gotować. Kiełbasę obrać, pokroić na kawałki, boczek pokroić w grubą kostkę, wytopić, włożyć do kapusty. Bigos doprawić solą, pieprzem, dodać przecier pomidorowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna56 26.04.2012 22:12
Naszła mnie ochota na taki bigosik:o)
alaaa 17.03.2012 19:41
dawno nie robiłam ale mam smaka
kriso 11.03.2012 12:17
rewelacja
misia53 09.03.2012 22:37
bardzo apetyczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak