Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta pomidorowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

podłużne pomidory 12 sztuk
suszone pomidory kilka sztuk
cebula 60 dkg
cukier 3 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
oliwa
sól do smaku
ciasto francuskie 1 opakowanie
parmezan starty 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta pomidorowa

Blachę piekarnika wyłożyć wyłożyć papierem do pieczenia. Świeże pomidory umyć, porozcinać wzdłuż na połówki. Na papierze ułożyć pomidory. Oprószyć je solą, pieprzem, łyżką cukru oraz ziołami. Piekarnik rozgrzać do temperatury 150 stopni i zapiekać pomidory przez 45 minut. Pomidory wystudzić i razem z suszonymi ułożyć w formie do tart. Cebulę pokroić w kostkę, rozgrzać 2 łyżki oliwy, wsypać cukier i pokrojoną cebulę. Warzywa przykryć ciastem. Piec ok. 25 minut w temp. 180 stopni. Tartę wyjąć na talerz, posypać parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mehia 28.06.2011 19:29
apetyczna
ElizaT 18.01.2011 00:12
pyszna musi być
Kate131 04.09.2010 08:00
świetne
lucyna15
lucyna15 05.07.2010 10:27
kolejny fajny przepisik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak