Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z patelni

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 podwójna sztuka
cebula 2 sztuki
pieczarki 20 dkg
Kurczak z grilla Prymat wg uznania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z patelni

Kroki postępowania

1
Mięso pokroić w dużą kostkę.
Krok 1 - Szaszłyki z patelni foto
2
Pieczarki przekroić na 6 części, mniejsze na 4części. Cebulę pokroić w bardzo grube piórka.
Krok 2 - Szaszłyki z patelni foto
3
Na patyczki do szaszłyków nadziewać na przemian kawałek mięsa, pieczarki i cebuli.
Krok 3 - Szaszłyki z patelni foto
4
Szaszłyki oprószyć przyprawą do kurczaka i kłaść na rozgrzany olej.
Krok 4 - Szaszłyki z patelni foto
5
Smażyć na rumiano z każdej strony.
Krok 5 - Szaszłyki z patelni foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fictor123 04.11.2012 07:04
lubie takie
Katarzyna59 20.08.2012 20:26
super
Beatris 11.03.2012 13:40
Nie dopiekałam szaszłyków w piekarniku. Mięso pokroiłam w niezbyt dużą kostkę i często odwracałam na patelni, żeby się nie przypaliły, tylko ładnie zrumieniły.
pacpaw 11.03.2012 13:08
szaszłyki się dosmażyły? nie trzeba dopiekać w piekarniku? świetny pomysł takie szaszłyki na przedwiośniu :o)
ziutula
ziutula 09.03.2012 12:52
aż się zachciało zjeść...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak