Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagiatelle quatro formaggi z wędzonym łososiem

2.0
(2)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser ricotta 1 opakowanie
camembert 1 sztuka
parmezan starty 1/2 szklanki
ser typu blue 100 gramów
szalotka 2 sztuki
czosnek 2 ząbki
ser topiony 1 trójkącik
natka pietruszki 2 gałązki
śmietana 18 proc 150 gramów
filet z łososia 100 gramów
makaron tagliatelle 500 gramów
koper świeży 3 gałązki

Przepis i sposób przygotowania na: Tagiatelle quatro formaggi z wędzonym łososiem

Makaron przygotowujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu dorzucając do wody ząbek czosnku i dolewając kilka kropel oliwy.

Na odrobinie oliwy szklimy drobno posiekane szalotki, pod koniec dorzucamy ząbek czosnku. Uważając aby się nie spalił (bo będzie gorzki) na patelnie dodajemy ricottę i śmietanę. Delikatnie podgrzewamy. Dokładamy do sosu posiekane sery i starty parmezan. Na koniec wrzucamy posiekanego łososia i zioła. Całość doprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką.

Makaronu nie przelewamy zimną wodą i podajemy z gorącym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Niunia1 12.03.2012 22:06
musi być wyśmienite!
anja3107 09.03.2012 12:15
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak