Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierś z kurczka z marchewką i brukselką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczka
marchew 4
brukselka 30 dag
ziemniaki 2 szt
śmietana kremówka 100 ml
Chrzan śmietankowy Smak
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: pierś z kurczka z marchewką i brukselką

Pierś z kurczaka pokroić na cztery części,warzywa umyć,ziemniaki obrać i pokroić w kostkę,marchew pokroić w słupki.Mięso zalać w garnku zimna wodą,posolić ,dołożyć warzywa i gotować tak długo aż mięso będzie miękkie.Mięso wyjąć z wywaru ułożyć na talerzu,obłożyć gotowanymi warzywami i podać z sosem chrzanowym przygotowanym ze śmietany i łyżki chrzanu.Posypać danie natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 12.04.2012 09:08
pycha
smakoszek 26.03.2012 20:48
pyszne danie
Elżbieta17 24.03.2012 21:18
smaczne:)
Agnieszka/picola 22.03.2012 23:41
dobre
fictor123 22.03.2012 10:27
mniam mniam
fictor123 22.03.2012 10:27
mniam mniam
Rybciia 21.03.2012 15:58
pyszne
Motorek 21.03.2012 10:31
smaczna
jola1508 19.03.2012 17:59
apetyczne
Norgiusz 18.03.2012 08:08
super mięsko:)
suzana 09.03.2012 11:28
fajne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak