Tuńczyk pod pierzynką

Tuńczyk pod pierzynką

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja na twardo

    6 sztuk
  • cebula

    1-2 sztuki
  • starty ser

    1 garść
  • majonez

  • posiekana zielenina

    1 garść
  • sól i pieprz

    do smaku
  • tuńczyk w sosie własnym

    1 puszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka obrać i oddzielić białka od żółtek. Do szklanej salaterki zetrzeć na tarce białka, lekko posolić i popieprzyć, posmarować majonezem. Na wierzch białek wyłożyć cebule drobno posiekane lub starte na tarce z dużymi otworami, również posmarować majonezem. Tuńczyka odsączyć z zalewy, rozgnieść widelcem na jednolitą masę, delikatnie rozsmarować na warstwie cebuli i przykryć kolejną warstwą majonezu. Następnie na tarce z drobnymi otworami zetrzeć żółtka i rozsypać na wierzchu dania. Posolić, popieprzyć i obficie posypać zieleniną. Przykryć płatkiem folii spożywczej i przynajmniej 2 godziny przed podaniem wstawić do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kome

12.04.2011 23:59
świetny

lucyna15

05.07.2010 10:25
pychotka tuńczykowa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat