Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tuńczyk pod pierzynką

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 6 sztuk
cebula 1-2 sztuki
starty ser 1 garść
majonez
posiekana zielenina 1 garść
sól i pieprz do smaku
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Tuńczyk pod pierzynką

Jajka obrać i oddzielić białka od żółtek. Do szklanej salaterki zetrzeć na tarce białka, lekko posolić i popieprzyć, posmarować majonezem. Na wierzch białek wyłożyć cebule drobno posiekane lub starte na tarce z dużymi otworami, również posmarować majonezem. Tuńczyka odsączyć z zalewy, rozgnieść widelcem na jednolitą masę, delikatnie rozsmarować na warstwie cebuli i przykryć kolejną warstwą majonezu. Następnie na tarce z drobnymi otworami zetrzeć żółtka i rozsypać na wierzchu dania. Posolić, popieprzyć i obficie posypać zieleniną. Przykryć płatkiem folii spożywczej i przynajmniej 2 godziny przed podaniem wstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kome 12.04.2011 23:59
świetny
lucyna15
lucyna15 05.07.2010 10:25
pychotka tuńczykowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak