Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w sosie korniszonowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

majonez 1,5 szkl.
korniszony 1 słoik
pieprz do smaku
miód płynny 2 łyżeczki
Koperek suszony Prymat 1 łyżka
filety śledziowe 2 tacki

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w sosie korniszonowym

Śledzie osączyć z oleju i wymoczyć 2 godziny w zimnej wodzie lub mleku. Potem osączyć i opłukać pod bieżącą wodą - osuszyć papierowymi ręcznikami.
Pokroić śledzie w niewielkie kawałki, na jeden kęs.
Ogórki marynowane osączyć z zalewy i utrzeć na tarce warzywnej z największymi oczkami. Dosypać koperek i wymieszać.
Śledzie przełożyć do dużego słoika, warstwami przekładać utartymi ogórkami z koperkiem.
Odstawić do lodówki na 1-2 doby, aby się lekko zamarynowały.
Kiedy śledziki zmacerują się w ogórkach, wymieszać je z majonezem przyprawionym miodem i pieprzem.
Ponownie umieścić w słoiku i pozostawić w lodówce na 24 godziny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 14.06.2012 20:27
rewelacja;)
Habibi 10.03.2012 21:17
*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)
ronald88 09.03.2012 10:29
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak