Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto buraczane z czosnkiem i winem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 4 woreczki
sok buraczany z kartonu 1 litr
czosnek 5 ząbków
oliwa 5 łyżek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto buraczane z czosnkiem i winem

Na dużej patelni rozgrzać oliwę i przesmażyć na niej suchy ryż.
Polać winem, a kiedy odparuje dolać soku z buraków i dodać nieco soli. Kiedy ryż wchłonie sok buraczany, dolać kolejną porcję.
Kiedy cały sok będzie już wchłonięty przez ryż, podlewać wodą lub lekkim bulionem.
Pod koniec doprawić risotto pieprzem i wyciśniętym czosnkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anulka75
Anulka75 16.04.2012 10:03
pyszne
Habibi 10.03.2012 21:16
*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak