Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg w śmietanowo-czosnkowym kremie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg bez głowy i wnętrzności 2 szt
czosnek
serek śmietanowy ostrowia 1 szt
cytryna
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
Bazylia suszona Prymat
mąka
śmietana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg w śmietanowo-czosnkowym kremie

Kroki postępowania

1
Z ryby pozbywamy się wnętrzności i łusk. Myjemy i przyprawiamy , kawałkiem cytryny skrapiamy lub kładziemy na wierzch ryby. Po 2 godzinach smażymy w mące
Krok 1 - Pstrąg w śmietanowo-czosnkowym kremie foto
2
Przygotowujemy sos z serka, śmietany i rozdrobionego czosnku.
Krok 2 - Pstrąg w śmietanowo-czosnkowym kremie foto
3
Smażymy rybę w obtoczonej mące , pozostałą oliwę odlewamy i dodajemy pod koniec smażenia przygotowany sos , rybę dusimy pod przykryciem kilka minut.
Krok 3 - Pstrąg w śmietanowo-czosnkowym kremie foto
4
Podajemy z cytryną
Krok 4 - Pstrąg w śmietanowo-czosnkowym kremie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 27.06.2012 22:09
dobra rybka
ziutula
ziutula 08.03.2012 23:34
uczta dla smakoszy ryb...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak