Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki otoczone w mące

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ilość dowolna
Panierka:
mąka pszenna 4 łyżki
Sól ziołowa jodowana Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki otoczone w mące

Rozgrzać piekarnik do 200-215 C. W międzyczasie ziemniaki umyć, wyszorować i zanurzyć w wodzie. Do miseczki wsypać mąkę i sól- połączyć ze sobą te 2 składniki. Następnie ziemniaki obtoczyć w "panierce". Przed włożeniem do piekarnika każdy ziemniak nakłuć wykałaczką. Piec około 1 godzinę (aż ziemniaki będą miękkie). Podawać z masłem czosnkowym.
P.S. Skórka jest najsmaczniejsza ;))Przypominają w smaku ziemniaki z ogniska!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 29.03.2012 07:30
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak