Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron "otoczony" szpinakiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron tagliatelle wg uznania
szpinak mrożony w liściach 1 opakowanie
czosnek 2 ząbki
sól, pieprz do smaku
śmietana 18 proc 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron "otoczony" szpinakiem

Makaron ugotować al dente. Odcedzić. Rozgrzać patelnię z dodatkiem masła, dodać szpinak, przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Gdy szpinak się "rozpuści" dodać śmietanę. Do powstałej masy dodać ugotowany makaron. Wszyskto chwilę gotować, aż makaron będzie ciepły. Taki makaron można podawać jako samodzielne danie ;)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agabi
agabi 08.03.2012 20:25
moja teściowa też taki robi tylko dodaje jeszcze kurczaka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak