Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czosnek po bułgarsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

świeży czosnek kilka główek
ocet winny
oliwa
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Czosnek po bułgarsku

Czosnek podzielić na ząbki, zalać wrzącą wodą, przykryć i odstawić do wystudzenia - powinien wyraźnie zmięknąć. Odlać wodę i zalać octem winnym, tak, aby czosnek został przykryty, nie moze jednak pływać w occie. DOprawić do smaku solą i dodać kilka łyżek oliwy, dobrze wymieszać. Tak przyrządzony czosnek nie ma praktycznie przykrego zapachu. DO czosnku można także dodać garść drobno posiekanej natki pietruszki wymieszanej z oliwą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mundek1011 11.10.2010 20:43
bardzo ciekawy przepis
noculos 13.09.2010 20:51
o fajne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak