Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chinski stir-fry z wolowina

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wołowina 200 gram
makaron chiński
papryka czerwona 0.5
pędy bambusa
fasola szparagowa
kukurydza minikolby Smak
olej sezamowy
imbir 2 cm
czosnek
lemonka 0.5
sos sojowy

Przepis i sposób przygotowania na: chinski stir-fry z wolowina

Ugotuj makaron chinski (polecam blue dragon).

Smaz na woku lub patelni wolowine pokrojona w paski z posiekanym czosnkiem i imbirem przez 2 minuty dodaj 4 lyzki sosu sojowego i oleju sezamowego i smaz przez kolejne 2 minuty. Przeloz na talerz.

Wrzuc pokrojone warzywa i smaz na duzym ogniu przez 3 minuty. Nastepnie dodaj wolowine i wymieszaj. I gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 06.04.2012 19:37
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak