Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagowa Fasolka z Boczkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolki szparagowej 1 kg
wędzonego boczku 30 dag
masła 2-3 łyżeczki
sól i pieprz do smaku
bulion 1 i 1/2 szklanki
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagowa Fasolka z Boczkiem

Fasolkę umyć i obrać następnie zalać bulionem i udusić z dodatkiem masła, odcedzić.
Boczek pokroić w wąskie paseczki, wytopić, zarumienić i wymieszać z fasolką. Następnie doprawić do smaku i posypać zieleniną.
Podawać z ziemniakami i sałatką z pomidorów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

leonkot 11.09.2011 15:55
ciekawe
Iwusia 03.09.2010 09:43
Fajny przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak