Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto kawowe z wiśniami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 2 szt
kremówka 200 ml
mleko 200 ml
śnieżka 1 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżki
dżem wiśniowy
kawa rozpuszczalna 3 łyżki
kawa rozpuszczalna 1/2 szkl
spirytus 2 łyżki
woda 1/2 (gorąca)

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kawowe z wiśniami

Biszkopty nasączamy kawą rozpuszczalną (już zaparzona) ze spirytusem. Kremówkę, mleko, śnieżkę i kawę rozpuszczalną (sypaną - 3 łyżki) miksujemy na sztywną pianę. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, mieszamy do całkowitego rozpuszczenia i po lekkim ochłodzeniu dodajemy do masy kawowej powoli ciągle delikatnie miksując.
Jeden biszkopt smarujemy dżemem, wylewamy na nią 2/3 masy kawowej, przykrywamy drugim biszkoptem i wylewamy drugą część masy.
Można na wierzch potrzeć czekoladę lub ułożyć wiśnie.
Teraz wystarczy poczekać aż całkiem stężeje.

Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 10.03.2012 13:41
super
jolanta19 09.03.2012 10:57
super
suzana 08.03.2012 18:42
wspaniałe
suzana 08.03.2012 18:42
wspaniałe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak