Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki w sosie Węgierskim

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
cebula 1
jajko
mąka 3 łyżki
przyprawa uniwersalna Kucharek 1 łyżeczka
sól
pieprz
wołowina 1\2 kg
przecier pomidorowy 2 łyżeczki
cebula 1

Przepis i sposób przygotowania na: Placki w sosie Węgierskim

Najpierw z ziemniaków , cebuli jajka , przypraw i mąki zrobić ciasto na placki wstawić do lodówki, następnie sos z mięsem . Wołowinę kroimy w kostkę obtaczamy ją w mące i smażymy na silnie rozgrzanym tłuszczu , potem po usmażeniu przekładamy do mniejszego garnka czy rondelka podlewamy woda dajemy też podsmażona cebulę i to dusimy godzinę . Jeśli lubimy paprykę też możemy dorzucić. Tylko paprykę dodajmy po tej godzinie duszenia wraz z przecierem pomidorowym, doprawmy do smaku i dusimy jeszcze pół godzinki , a my w tym czasie wyjmujemy ciasto z lodówki smażymy placki , sos zagęszczamy mąką i na placki polewamy gotowy pyszny sos, dowolnie ozdobić .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

natii3624 06.07.2012 00:00
mmm..pycha! :)
Ada-Gaba 22.03.2012 08:55
przepyszne
gemini 13.03.2012 09:23
Uwielbiam placek po węgiersku
Elżbieta17 11.03.2012 17:55
też takie robię, są rewelacyjne:)
Urszula5 10.03.2012 17:03
wyglądają bosko
novita26 09.03.2012 10:03
super
novita26 09.03.2012 10:03
super
novita26 09.03.2012 10:03
super
babcia
babcia 09.03.2012 09:53
apetyczne danie
jolita 09.03.2012 08:53
mniam
jolita 09.03.2012 08:53
mniam
jolita 09.03.2012 08:53
mniam
aginaa 08.03.2012 19:32
lubie takie placki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak