Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba duszona z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 30 dag
cebula 2 sztuk
cytryna 1 sztuka
oliwa 3 łyżki
masło 1 łyzka
mąka 1 łyżka
śmietana 1/2 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
panga 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba duszona z pieczarkami

Ryby umyć, skropić sokiem z cytryny i pozostawić na ok 50 minut. Na dobrze rozgrzanym tłuszczu zeszklić cebulę pokrojona w kostkę. Pieczarki obrać, drobno poszatkować i dodać do cebuli. Włożyc masło i ponownie podgrzać. Ryby opruszyć pieprzem i solą, ułożyć w rondlu, przełożyć cebulą z pieczarkami, dolać odrobinę wrzącej wody i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu ok 30 minut. Mąkę wymieszać z śmietaną i wlać do duszonej ryby, ponownie zagotować i odstawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 09.03.2012 10:26
super
usmiech 08.03.2012 10:00
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak