Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza jaglana z szpinaku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jaglana 1 szkl
szpinak 1 garść
masło
pierś z kurczaka 1 szt
oliwa
czosnek 1 ząbek
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza jaglana z szpinaku

Kaszę jaglana gotujemy w osolonej wodzie . Po ugotowaniu odsączamy . Kostkę bulionowa kruszymy i rozrabiamy z oliwa na pastę .Taką pastą smarujemy pierś z kurczaka i grillujemy ją na patelni .Gdy jest złota studzimy ją i kroimy w paseczki . Na patelni rozpuszczamy masło dajemy szpinak smażymy ,dodajemy pierś z kurczaka i na koniec kasze .wszystko razem mieszamy .doprawiamy wyciśniętym czosnkiem ,sola i pieprzem do smaku ,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Okatina 16.09.2016 15:45
wypróbuję...
Klausia 08.11.2015 13:38
dobre danie
Megi 19.09.2012 07:43
pomysłowo i pysznie
agnyeshka 08.03.2012 09:31
ciekawe
iwa643 08.03.2012 08:15
zdrowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak