Mus miętowy z kiwi

Mus miętowy z kiwi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana kremówka

    250 g
  • LIKIER MIĘTOWY

    100 ml
  • miód

    4 łyżki
  • żelatyna

    2 łyżeczki
  • mleko

    4 łyżki
  • kiwi

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mleko podgrzać w rondelku, rozpuścić w nim żelatynę.
Likier miętowy wymieszać z 2 łyżkami miodu.
Śmietanę kremówkę ubić na sztywno na wysokich obrotach. Gdy jest już ubita zmniejszyć obroty, dolać likier miętowy i mleko z żelatyną, dokładnie wymieszać i przelać do pucharków.
Odstawić do stężenia.
Kiwi obrać, pokroić na części, wrzucić do blendera i zmielić razem z miodem. Wylać na zastygnięty mus miętowy.

Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (30)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jozefinach

01.08.2012 11:08
Pięknie się prezentuje.

Mariusz10

27.04.2012 22:48
ekstra

EWI

16.04.2012 09:18
cudny

Sroczka

12.04.2012 21:01
Bardzo smakowicie wygląda. Aż ma się na trochę ochotę.

#DELETED#Małgorzata711527256155

04.04.2012 18:16
wygląda wspaniale

romanrafal

04.04.2012 16:41
ŚWIETNY

Katarzyna56

03.04.2012 16:25
Rewelacja!

marzenciak1985

30.03.2012 22:37
mniam

Justyna28

27.03.2012 15:38
mmm pyszne:)

caralajna

26.03.2012 08:56
wspaniały :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat