Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w sosie musztardowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ocet 10 % 1/2 szkl.
woda 1,5 szkl.
cukier 3 łyżki
majonez 2/3 szkl.
musztarda dijon 2 łyżki
Musztarda kremska Prymat 2 łyżki
miód płynny 1 łyżka
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
sól 2 łyżeczki
filety śledziowe 2 tacki

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w sosie musztardowym

Filety osączyć z oleju i wymoczyć 3 godziny w zimnej wodzie.
Osączyć, osuszyć papierowymi ręcznikami i pokroić w niewielkie kawałki na jeden kęs.
Z wody, octu, soli i cukru ugotować marynatę, ostudzić ją i zalać śledzie ułożone w słoiku - odstawić do lodówki na 1-2 doby.
Majonez połączyć z musztardami i miodem, doprawić solą i pieprzem do smkau.
Śledzie osączyć z marynaty i wymieszać z sosem musztardowym.
Przełożyć ponownie do słoika i wstawić na dobę do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakoszek 18.05.2012 16:24
coś dla mnie,lubię śledzie:)
Justyna37 02.04.2012 17:55
dobre
Habibi 08.03.2012 00:18
*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak