Zupa puree z marchewki i selera

Zupa puree z marchewki i selera

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sól

    do smaku
  • marchewka

    6 sztuki
  • seler korzeniowy

    1 sztuka
  • bulion warzywny

    1 litr
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchewkę i seler umyć, obrać a następnie pokroić w kosteczkę i zagotować w szklance bulionu. Ugotowane poddusić ok. 5 min. Następnie zmiksować drobno i doprawić do smaku pieprzem i solą, oraz wlać pozostały bulion i zagotować. Na talerzyku przybrać bazylią. Smacznego !!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Łukasz15

28.08.2013 10:04
Smaczna zupa

Seba

17.06.2013 10:10
bardzo smaczne

RenataZ-et

31.05.2013 22:30
rewelacyjna zupa

Betka

11.07.2012 09:09
mniammm;)

Betka

11.07.2012 09:09
mniammm;)

Bartolomeo

02.11.2010 08:38
ciekawe

sylwiachmiel

29.08.2010 16:41
musze wyprobowac przepis

Ewa111

05.07.2010 13:48
Fajna zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat