Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos majonezowo-szpinakowy z dodatkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak mrożony 50 g
Szczypiorek cienki 1 sz
natka pietruszki 1 szt
koperek 1 szt
majonez 50-100 g
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos majonezowo-szpinakowy z dodatkami

Do majonezu dodajemy cienko posiekany szczypiorek, natkę pietruszki i koperek. Szpinak rozmrażamy i lekko podsmażamy na patelni a następnie dodajemy do majonezu z dodatkami. Posypujemy odrobiną soli i bazylii. Całość dokładnie mieszamy i mamy przepyszny sos np do frytek, jajek na twardo, ryb itp Oczywiście ja w swoim przepisie użyłam majonezu kupnego ze sklepu, ale oczywiście można samemu zrobić majonez. Czas przygotowania to około 15 minut. Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika63 05.07.2012 08:58
bardzo pomysłowe:)
artur7 17.05.2012 15:02
pychota
malaczarna23 01.05.2012 20:13
pomysłowe:)
Dorota37 29.04.2012 13:37
ciekawy przepis
Justyna37 07.04.2012 16:05
ciekawy
cooleczka 05.04.2012 21:21
brzmi świetnie :)
Wojt@s
Wojt@s 21.03.2012 08:51
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak