Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka z mleczną czekoladą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Czekolada tabliczka 1 sztuk
masło 0,5 kostki
mąka 3 szklanki
cukier puder 3 łyżeczek
cukier wanilinowy 1 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka z mleczną czekoladą

maslo dodajemy do miski, dosypujemy cukier puder i ucieramy na puszysta mase. Dodajemy pokrojoną drobno czekoladę, cukier waniliowy i mąke, wszystko mieszamy dokladnie, lepimy z ciasta kulę, można dodać więcej mąki, jeśli jest to konieczne. Ciasto chwile odpoczywa, nagrzewamy piekarnik do 180 stopni, z kuli odrywamy kawalki, lepimy w ciasteczka i ukladamy na blasze, na ktorej jest papier do pieczenia. Wkladamy ciastka na 10 - 15 minut w zaleznosci od grubosci, musimy obserwowac, kiedy mocno sie zezloca, bo latwo je przypalic. Sa dlugo kruche, maslane, baaaardzo slodkie, wiec jak ktos woli przelamac smak, moze dodac np zurawine suszoną :) smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak