Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche ciasto

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 0,5 kostki
mąka 1,5 szklanki
cukier 3/4 szklanki
jajko 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciasto

Z tego przepisu kruche ciasto na spód do ciast zawsze się udaję. Margarynę ucieramy z cukrem, ręcznie łyżką lub najlpepeij specjalbnym blenderem do robienia ciasta kruchego. Dodajemy żółtka oraz mąkę i ręcznie wyrabiamy ciasto. Formę smarujemy tłuszczem i bułką tartą, wylepiamy formę kruchym ciastem i pieczemy ok 20 minut w piekarniku nastawioanym na 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak