Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak po staropolsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 1 kg
cebula 1 sztuk
pomidory 30 dag
śmietana 1/2 szklanka
woda 1 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak po staropolsku

Kurczaka rozporcjować i obsmażyć na gorącym tłuszczu. Cebulę pokroić w kostke i przesmażyć na patelni. Mięso z cebulą włożyc do rondla, podlać śmietaną, wodą, doprawić solą i pieprzem. Pomidory obrać ze skórki, pokroić w plastry i ułożyc na kurczaku. Dusić do miękkości. Podawać z grubym makronem i surówką,

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 08.03.2012 20:04
żadnych przypraw? nawet soli czy pieprzu?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak