Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola w zalewie pomidorowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola szparagowa 1,5 kg
pomidory 80 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola w zalewie pomidorowej

Oczyszczone strączki fasoli umyć i włożyć do dośc dużej ilości wrzacej wody. Od zagotowania trzymać we wrzątku przez 8 minut, odcedzić. Pokroic na mniejsze kawałki. Z umytych pomidorów przygotować przecier. Rozlac go do słoików do 1/3 wysokości. Wkładac pokrajana fasolę do przecieru, nie uciskać! Jeżeli przecieru jest zbyt mało, uzupełniamy jego ilośc tak aby fasola była nim przykryta. Można do każdego słoika włożyc lisć cząbru. Słoje zamknąć i wstawić do pasteryzacji- półlitrowe na 30 minut, większe pasteryzować 5 minut dłużej. Tak przygotowaną fasolę wystarczy w zim doprawić zasmażką lub dodac do niej kiełbasy pokrojonej w krążki i juz jest gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak