Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kiszonej kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbaski 2
boczek 10 dag
ziemniaki 6
przyprawy
cebula 1
olej
kostka rosołowa
kapusta kiszona 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kiszonej kapusty

boczek, cebulę oraz kiełbase kroimy w kostkę i przesmażamy na niewielkiej ilości oleju. Kapustę zalewamy wodą, dodajemy ziele angielskie, liście laurowe i gotujemy. W osobnym naczyniu gotujemy ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę. Kiedy kapusta jest już miękka, dodajemy ugotowane ziemniaki oraz przesmażone mięso z kapustą, dodajemy kostkę wołową, przyprawy do smaku i gotujemy jeszcze 10 minut. Podajemy zupe

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anio?eczek 23.07.2012 07:21
Lubię taką :)
Katarzyna59 22.05.2012 20:45
bardzo lubię, pyszna
ziutula
ziutula 05.04.2012 23:00
lubię kwaśne zupy
Izabela/bella81 01.04.2012 22:33
smaczna
smakowita 11.03.2012 19:31
smaczna zupka
Kasiax18 09.03.2012 21:01
pycha
suzana 07.03.2012 22:03
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak