Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy z pieczarkami na piwie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso gulaszowe 1/2 kg
pieczarki 5 szt
margaryna 2 łyżki
sól 1/2 łyżeczki
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 2 łyżeczki
szczypiorek usiekany 1 łyżka
piwo miodowe 1 szklanka
mąka 1/2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy z pieczarkami na piwie

Mięso umyć, oczyścić i pokroić w kostkę. Tłuszcz rozgrzać, wrzucić mięso, posolić i dusić pod przykryciem, aż mięso zmięknie. Gdy będzie już miękkie, odkryć i dodać pokrojone w plasterki pieczarki. Dodać przyprawę do wieprzowiny i dusić, aż odparuje woda. Następnie dodać ½ szklanki piwa i dusić jeszcze około 5 minut. W pozostałym piwie rozprowadzić mąkę i zagęścić sos, zagotować. Na koniec dodać posiekany szczypiorek, ściągnąć z ognia i posypać pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 08.03.2012 16:18
Fakt, pomysł fajny :)
[email protected] 07.03.2012 18:37
fajjny pomysl

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak