Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krewetki z czarnym sezamem w cieście

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

krewetki tygrysie mrożone 15-20 szt
jajko 1 szt
czarny sezam 2 łyżki
mąka pszenna 2 czubate łyżki
mąka kukurydziana 2 czubate łyżki
olej rzepakowy
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Krewetki z czarnym sezamem w cieście

Kroki postępowania

1
Krewetki rozmrażamy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Jajko wbijamy do miseczki, dodajemy obie mąki i mleko.
Krok 1 - Krewetki z czarnym sezamem w cieście foto
2
Dokładnie miksujemy, doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 2 - Krewetki z czarnym sezamem w cieście foto
3
Dodajemy czarny sezam i mieszamy.
Krok 3 - Krewetki z czarnym sezamem w cieście foto
4
Osuszone krewetki obtaczamy dokładnie w cieście (ogonki pozostawiamy suche)
Krok 4 - Krewetki z czarnym sezamem w cieście foto
5
i smażymy z obu stron na rumiano na rozgrzanym oleju.
Krok 5 - Krewetki z czarnym sezamem w cieście foto
6
Krewetki odsączamy z nadmiaru tłuszczu przy użyciu ręcznika papierowego. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Krok 6 - Krewetki z czarnym sezamem w cieście foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 03.04.2012 09:32
krewetki to uwielbia wnuczka !
pacpaw 11.03.2012 11:50
super. Dawno nie jadłem krewetek.
Aga20 08.03.2012 09:26
Uwielbiam krewetki
Mysiunia 08.03.2012 07:57
świetny przepis! :)
Dorota76 07.03.2012 20:52
super
stokrotka 07.03.2012 19:05
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak