Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewka z groszkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew
groszek konserwowy
mąka
sól
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewka z groszkiem

Marchew obieramy i kroimy w kostkę. Gotujemy w osolonej wodzie. Gdy zmięknie nadmiar wody odcedzamy,trochę zostawiając. Wsypujemy trochę mąki,by wchłonęła wodę oraz dajemy masło i mieszamy dopóki się nie roztopi. Dodajemy groszek i mieszamy. Pycha!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 06.06.2012 13:52
pycha
Rafał10 05.06.2012 22:18
TEŻ BARDZO TAKĄ LUBIĘ :)
safcia 26.05.2012 07:10
bardzo smaczne mniam
cris04 21.03.2012 15:18
Gotuję podobnie.... i zachęcam innych.
SmacznaPyza 09.03.2012 11:38
też mi się tak kiedyś zdarzyło :)))
Monika111 07.03.2012 19:11
Kiedyś dałam zbyt mało wody i spaliłam.... od tamtej pory raczej daję więcej,jednak nie tyle by marchew była zanurzona. Lubię gdy jest dużo masła :)
SmacznaPyza 07.03.2012 18:19
moja rada, jeśli można, nie wlewać tyle wody żeby było trzeba ja odlewać - wystarczy kilka łyżek i dodać masło od razu na początku - marchewka jest wtedy smaczniejsza
SmacznaPyza 07.03.2012 18:19
moja rada, jeśli można, nie wlewać tyle wody żeby było trzeba ja odlewać - wystarczy kilka łyżek i dodać masło od razu na początku - marchewka jest wtedy smaczniejsza

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak