Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekka zupa pomidorowa na rosole wg mojej Mamy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół drobiowy 1,5 l.
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
śmietana 12% 1/3 szkl
natka pietruszki
włoszczyzna

Przepis i sposób przygotowania na: Lekka zupa pomidorowa na rosole wg mojej Mamy

Ugotowaną wcześniej w rosole włoszczyznę wyjmuję z zupy, marchew i pietruszkę kroję w małą kostkę i wrzucam z powrotem.

Gdy rosół się zagotuje, mieszam z naczyniu koncentrat pomidorowy z dwiema łyżkami rosołu, by dokładnie go rozprowadzić i wlewam do garnka.

Śmietanę hartuję dwiema łyżkami zupy i wlewam, dokładnie mieszając.

Podaję na gorąco z drobnym makaronem typu nitki lub z ryżem ugotowanym w osolonej wodzie. Dekoruję natką pietruszki.

Zupa wg tego przepisu jest lekka, gdyż nie jest zabielana mąką, ma delikatnie kremowy smak.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 12.12.2012 00:55
bardzo smaczna
fictor123 04.11.2012 07:05
smaczna
Ewelina38 20.04.2012 18:22
nasza ulubiona zupka
IZABELA29 20.04.2012 13:39
robie czasami na rosole ale dzieci nie chcą jej jeśc ..
cooleczka 15.04.2012 20:26
super
Elżbieta17 09.04.2012 18:25
smaczna zupka:)
parysek10 20.03.2012 16:01
uwielbiam pomidorówkę
Kuchareczka2 17.03.2012 10:07
pysznosci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak