Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe frykadelki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 8 różyczek
suszone pomidory w zalewce 2
majerane 1 lyżka
jajko 1
olej
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 lyżek
sól
pieprz
cebula 1
indyk 60 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe frykadelki

1. Różyczki kalafiora gotuj okolo 15 minut w posolonej wodzie. Wyjmij, osącz. 2. Cebule obierz, posiekaj, dodaj do mięsa. Wbij jajko. Dolóż 2 lyżki bulki tartej, majeranek oraz posiekane pomidory. Dolej 3 lyżki zimnej wody. Dopraw solą i pieprzem. Wyrób ciasto. 3. Nabierz male porcje masy i oblep nią różyczki kalafiora. Frykadelki obtocz w pozostaej bulce tartej i usmaż na rozgrzanym oleju(okolo 8 minut).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak